תפריט נגישות

דויד דריו בן דוד ז"ל

דויד בן דוד
בן 18 בנפלו
בן לאונטינה ומכס
נולד בבולגריה - סופיה
בי' בשבט תר"צ, 8/1/1930
שרת בחיל השריון
יחידה: חט' 7
נפל בקרב
בב' בסיון תש"ח, 9/6/1948
במלחמת העצמאות
מקום נפילה: בית סוסין
באזור ירושלים והסביבה
מקום קבורה: גבעתיים - נחלת יצחק

קורות חיים

בן מכס ולאונטינה. נולד ב-8.1.1930 בסופיה, בירת בולגריה. למד בבית-ספר עברי שגמר אותו בהצטיינות וחונך בו ובבית הוריו ברוח הציונות והתרבות העברית. המשיך ללמוד בבית-ספר תיכוני כללי, ואחרי שלוש מחלקות - בבית-ספר מקצועי, התמחה לקראת חיי חלוץ בארץ כבנאי טכני. חבר "השומר הצעיר" ועשה למען הכשרתו והכשרת חברים לקראת עליה חלוצית. על הפצרות הוריו, שהיה בנם יחידם, כי ידחה את נסיעתו לימים שקטים יותר, ענה אך אחת, כי לא יוכל להיות בארץ אשר נקנתה בדמי אחרים. עקב בשקידה אחר כל ידיעה שהגיעה מהארץ.

ב-15.5.1948 עלה דרך מרסייל ועמו קבוצת חניכיו. הוצע להם להיכנס כחברים לקיבוץ "השומר הצעיר", אך הוא דחה את ההצעה בטענה, כי לא עת עתה לשבת בשלוה ועם כל חניכיו שבאו עמו התנדב לצה"ל וכל אשר החסיר בנסיון צבאי מילא בהתלהבותו, וכעבור זמן קצר נתמנה לסמ"פ. בדרגה זו השתתף בקרב בית-סוסין שליד לטרון.

מפקדו נפל חלל. הוא אץ להוציא את גופתו מהמערכה ונפגע גם הוא ב-9.6.1948. נקבר בנען וב-18.5.1950 הועבר לבית-הקברות בנחלת-יצחק.

בניית אתרים: לוגו חברת תבונה