תפריט נגישות

סמל דויד לוין ז"ל

דויד לוין
בן 37 בנפלו
בן סוניה ויעקב
נולד בפולין
בי"ב בשבט תר"צ, 10/2/1930
התגורר בתל אביב
התגייס ב-1950
שרת בחטיבת אלכסנדרוני
יחידה: חט' 3 גדוד 33, חט' 408
נפל בקרב
בא' בסיון תשכ"ז, 9/6/1967
במלחמת ששת הימים
מקום נפילה: דרדרה
באזור רמת הגולן
מקום קבורה: תל אביב - קרית שאול
הותיר: אשה ושתי בנות

קורות חיים

בן יעקב וסוניה. נולד ביום י"ב בשבט תר"ץ (10.2.1930) בעיר סטויבץ אשר בפולין. בחוץ-לארץ סיים את לימודיו בבית-ספר יסודי ולאחר-מכן בשנת 1947 עלתה המשפחה לארץ והוא נרשם לבית-הספר התיכון בבית-ירח.

בשנת 1950 גויס לצה"ל אך שוחרר מהשירות הסדיר מפני ששהה בתקופה ההיא בקיבוץ בנגב ולכן נתן את שירותו לאחר-מכן במילואים.

למד במכון להשכלה ולמחקר בבית-ברל על-יד צופית. היה מנתח שיטות ומחשבים אלקטרוניים וניהל את סניפה הירושלמי של חברה כזאת. השתייך לאיל"א (אירגון ישראלי לעיבוד אינפורמציה).

במסגרת שירות המילואים נקרא דויד בשעת מלחמת ששת הימים, בה נלחם באומץ לב ובמסירות, עד שביום החמישי לקרבות, הוא א' בסיון תשכ"ז (9.6.1967) נפל בקרב שנערך בדרדרה. הוא היה בין ראשוני המעפילים אל הרי הגולן להבקעת מוצבי הסורים. הניח אשה ושתי בנות.

הובא לקבורה בבית-הקברות הצבאי בעפולה ולאחר זמן הועבר למנוחת-עולמים בבית-הקברות הצבאי בקרית-שאול.

זכרו הועלה בחוברת "נחשוני הגולן" שגדודו הוציא לאור. חבריו הוציאו לאור ספר לזכרו בשם "דויד".

בניית אתרים: לוגו חברת תבונה